My home 2019 Zaandam

In de etalage van My Home op de Zuiddijk in Zaandam, is er een etalage die ik heb ingericht met een kist, waaruit kleding van mijn familie is verschenen. Je ziet de hoofddeksels van mijn opa en oma, kleding van mijn ouders. Kleding van allerlei andere familieleden zoals mijn broers, kind, schoonmoeder, man. De etalage is te zien van juni tot en met november.

Kleding kettingen op het Kunsteiland

Zaandam 2019

een community project

Op het kunsteiland in september, werd er een grote koepeltent door mij bedekt met kleding die ik van de inwoners van het Eiland ( een wijk in Zaandam) ter beschikking kreeg. Ik maakte er kledingkettingen van. Gedurende de periode dat het Kunsteiland er was, konden mensen kleding er af halen en plaatsen. Er ontstond dus een ruolering van kleding, waardoor de verbinding tussen de eilandbewoners, werd verstevigd.

Sweet memories

museum Heerenveen

2019

een expositie en installatie met kleding

In oktober is in museum Heerenveen een installatie en werk te zien met herinnering die kleding oproept als inspiratie bron. Kleding is verwerkt tot wand objecten, bijvoorbeeld een hemd van een 10 jarig meisje. Verder ligt kleding in de vorm van een Ka Abaa uitgestald, waardoor je er omheen kunt cirkelen en je af kunt vragen van wat voor soort mensen deze kleding is. Daarnaast is een kleding ruilwand ingericht voor de mensen uit Heerenveen.

© 2023 by Zoe Marks. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now