top of page

Over identiteit valt veel te zeggen. Aan je uiterlijk kun je zien wat voor identiteit je op dat moment wilt laten zien.

What about Identity

 

In 2014 deed ik een performance waarbij mensen van mij een ingepakt pakketje kleding kregen en deze aan mochten trekken, nadat ze een stukje op een piano hadden gespeeld. Het geluid bepaalde wat voor pakketje ze kregen. De kleding stond voor bepaalde aspecten van de persoonlijkheid van mensen uit het publiek, die naar voren kwam in de muziek. Het vond plaats in kasteel Roerdalen.

What about my Identity

 

In 2015 werd er bij mij borstkanker geconstateerd. Mijn haar viel uit. Op dat moment begreep ik hoe belangrijk je uiterlijk is voor het aannemen van een identiteit. Ik begon er mee te spelen en maakte vele foto's met mijzelf als model, telkens in een andere identiteit, een ander aspect van mezelf. Het resulteerde in een boek en een blog: What about Identity ( zie hieronder)

ANDERS KIJKEN

 

In 2016 kreeg ik van het bedrijf Odibaan een opdracht om clienten van hen een make- over te geven voor een dag. Niet om een sociaal wenselijk en mooier persoon te worden, maar om een ander aspect van zichzelf eens naar voren te halen. "Wie of wat zou je wel eens willen zijn of welk aspect van jou zou je wel eens willen laten zien". Ik had dit idee ingestuurd voor een kunst-wedstrijd voor dit bedrijf. Uiteindelijk resulteerde dit in een aantal make-overs en is het kunst project opgenomen in een behandeling methode en een boek. Ook is er een expositie van de foto's die gemaakt zijn geweest en is er een campagne voor het bedrijf mee gemaakt. Hieronder zie je foto's van dit project. Bovenin kun je op een van de Youtube filmpjes drukken en deze bekijken.

Marwan als duizend en een nacht
Petra na afloop
Sabrina als Marlene D.
Sharita
Petra
marwan met fish eye
als Caro
deftig
bottom of page